Změna dopravního režimu na stavbě křižovatky Krásné Březno

Přestavba okružní křižovatky Krásné Březno na Ústecku přechází do druhé etapy a v noci z 8. na 9. října se zde změní dopravní režim. Stavbu provádí EUROVIA CS, člen Skupiny VINCI Construction CS, pro ŘSD ČR a statutární město Ústí nad Labem.

V rámci dopravního omezení dojde k uzavření části Podmokelské ulice v obou směrech pro běžnou dopravu. Provoz bude umožněn pouze vozidlům MHD a integrovaného záchranného systému. Omezení se také dotkne spojení městského obvodu Neštěmic a čtvrti Krásné Březno. Běžná doprava bude možná pouze po komunikaci I/62 se zachováním provozu v obou směrech. Napojení objízdných tras na komunikaci I/62 bude vyznačeno.

Druhá etapa stavby potrvá do prosince 2023.

Nová okružní křižovatka na silnici I/62 mezi Ústím nad Labem a Děčínem, kudy denně projede 19,5 tisíce vozidel, z toho 3,5 tisíce nákladních, má za cíl zajistit plynulost provozu v tomto velmi vytíženém úseku a zvýšit bezpečnost a komfort pro řidiče. Součástí přestavby jsou také přeložky trakce MHD a sdělovacích sítí nebo výstavba bezbariérového podchodu pro pěší a veřejného osvětlení.

Základní informace:

Název stavby: I/62 Ústí nad Labem, okružní křižovatka Krásné Březno
Investor: ŘSD ČR a statutární město Ústí nad Labem
Zhotovitel: EUROVIA CS
Doba realizace: 40 týdnů (zprovoznění) – 48 týdnů (dokončení)