Stavební úpravy tramvajové zastávky Čechův most jsou hotové

Ve středu 29. listopadu skončí stavební úpravy na tramvajové zastávce Čechův most v Praze a s tím i související dopravní opatření. Úpravy zastávky a okolí provedla EUROVIA CS, člen Skupiny VINCI Construction CS, pro TSK Praha.

Stavebními úpravami prošly obě tramvajové zastávky Čechův most včetně přilehlých chodníků a komunikace. Zastávky byly upraveny tak, aby bylo možné bezbariérově odbavit cestující se sníženou pohyblivostí. Ve směru z centra v místě vznikl vyvýšený mys, který slouží cyklistům.

Součástí prací byla rovněž úprava opěrné zdi na nábřeží Ed. Beneše tak, aby bylo možné vytvořit zpevněné nástupiště po celé délce tramvajové soupravy. Obnoveno bylo vodorovné a svislé dopravní značení včetně zřízení nového bezbariérového přechodu pro chodce v místě napojení podjezdové rampy pod Štefánikovým mostem.

„Práce byly rozděleny do pěti plynule navazujících etap. V kombinaci s vhodnými klimatickými podmínkami se nám podařilo práce zkrátit o týden oproti plánovanému termínu,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí Skupiny VINCI Construction CS.

Základní informace:

Název stavby: Čechův most – úprava zastávky TRAM, Praha 1+7
Investor: TSK hl. města Prahy
Zhotovitel: EUROVIA CS
Doba výstavby: 08–11/2023