Premiér Fiala navštívil stavbu D35 Hořice–Sadová

Stavbu dálnice D35 mezi Hradcem Králové a Jičínem si 13. března v rámci výjezdního zasedání vlády přijel prohlédnout i premiér Petr Fiala. Na okraji právě budovaného úseku ze Sadové do Hořic všechny ujistil, že dostavba severní propojky Čech a Moravy je klíčovou prioritou vlády.

Na trase dlouhé 10,5 km zde kolegové z EUROVIA CZ s Stavby mostů budují 12 dálničních mostů a dva nadjezdy, u Hořic jednu mimoúrovňovou křižovatku a v hlavní trase ještě pět úrovňových křížení. Práce i přes zimu probíhaly ve svižném tempu. Aktuálně probíhá zakládání mostní estakády u Hořic v délce 339 m. 

Poprvé se řidiči po novém úseku budou moci projet na konci roku 2025. 

Dálnice D35 je stavbou národního a evropského významu, která uleví přetížené D1 i místním komunikacím. Do konce letošního roku se z ní stane největší dálniční staveniště ve střední Evropě, práce totiž budou souběžně probíhat hned na několika úsecích. S našimi kolegy stavíme aktuálně čtyři z nich, pátý Ostrov–Časy jsme již v minulosti dokončili. 

Brífinku k pokračujícím pracím na D35 se kromě premiéra Fialy, jenž zároveň zahájil návštěvu Královéhradeckého kraje, zúčastnil ministr dopravy Martin Kupka, generální ředitel ŘSD Radek Mátl a hejtman Martin Červíček.