Končí opravy ul. 5 května v Praze ve směru na D1

V pondělí 27. listopadu odpoledne skončí opravy povrchu vozovky ulice 5. května ve směru na D1. Skončí také související dopravní omezení v místě. Na jaře se práce na místo vrátí. Práce provedla společnost EUROVIA CS, člen Skupiny VINCI Construction CS, pro TSK Praha.

Opravy povrchu vozovky ulice 5. května v celkové tloušťce 100 mm začaly na začátku listopadu. Pracovalo se na polovině komunikace ve směru z centra na D1. „Práce byly naplánované do poloviny prosince. Díky příznivému listopadovému počasí a našemu lidskému i strojnímu nasazení práce proběhly bez komplikací a rychleji, než se očekávalo, konkrétně končíme o téměř tři týdny dříve,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS, člena Skupiny VINCI Construction CS.

Součástí prací kromě výměny povrchu vozovky byla také oprava trhlin v podkladních vrstvách, úpravy odvodnění komunikace, vyrovnání a výměna poškozených obrubníků nebo výšková úprava povrchových znaků inženýrských sítí. Na závěr byla položena nová asfaltová vrstva s nízkou hlučností, obnoveno vodorovné dopravní značení a všechny mosty na tomto úseku se dočkaly nových elastických závěrů. V rámci prací došlo také k úpravě zdejší vegetace, zejména keřů, aby při průjezdu a parkování v tomto úseku neomezovaly a neohrožovaly řidiče.

V pondělí 27. listopadu odpoledne začne postupné odstraňování dopravního opatření včetně uzavření přejezdů ve středním dělicím páse. V odpoledních hodinách bude průjezd bez omezení.

Na jaře se práce na místo ještě vrátí. Stejným postupem totiž proběhne oprava vozovky na druhé polovině komunikace ve směru z D1 do centra.

Základní informace:

Název stavby: Opravy ul. 5. května, Praha
Investor: TSK Praha
Zhotovitel: EUROVIA CS
Doba výstavby: 11/2023 + jaro 2024 (bez zimní přestávky)