Byli jsme vidět na výstavě Dobrodružství s technikou

Kolegové z EUROVIA CS, závodu České Budějovice se i letos zúčastnili zážitkového interaktivního dne pro děti, rodiče, učitele a další fandy techniky, vědy a řemesel s názvem Dobrodružství s technikou.

Letošní již 7. ročník byl na výstavišti v jihočeské metropoli organizován spolu s akcí ROAD FEST 2023. Návštěvníci si během celého dne mohli vyzkoušet na vlastní kůži řadu pokusů, technických vychytávek, strojů, nástrojů, ale i běžných věcí, se kterými se setkávají v práci, ve škole či v běžném životě.

Závod České Budějovice poskytl pro tuto akci pásové rypadlo Komatsu PC 210LC a nákladní vozidlo MAN 8x6, uvnitř pavilonu T1 představil zejména nejmenším návštěvníkům výstavy i další techniku. Součástí akce bylo také školení projektu Rozhlédni se!, který se věnuje prevenci dětských úrazů v silničním provozu.

V areálu výstaviště bylo více jak 200 stanovišť, která připravily firmy, školy a organizace z celého Jihočeského kraje. Akce je organizována Jihočeskou hospodářskou komorou a jejími partnery.